Treceți la conținutul principal

Câteva Resurse pentru Bloggerii Blogspot

Când mi-am început, să zicem, aventura de mic blogger nu ştiam ce serviciu pentru bloggeri să aleg: Blogspot sau Wordpress! Atunci doar de aceste două platforme ştiam şi acum tot astea au rămas cele mai importante. Am avut o tentativă de a-mi face un blog pe Wordpress, am şi creat un cont, am ales un nume de blog (pe care prefer să nu-l zic), am şi postat un Intro dar nu am mai continuat să-l folosesc de prin august 2009, dar cine ştie, poate că o să încep să scriu pe-acolo aşa ca şi anonim :).

Am ales Blogspot deoarece aveam deja un cont Google, deoarece la momentul respectiv mi s-a părut mai uşor de utilizat de un începător. Ştiu că sunt multe dispute între utilizatorii de Wordpress şi cei de Blogspot dar nu vreau să zic decât faptul că Google indexează instantaneu posturile de pe blogurile Blogspot şi nici nu trebuie să faci un sitemap. În fine, nu mă pricep aşa că nu vreau să comentez mai mult dar nici nu e plăcut când vezi wordpress-eri (cuvânt inventat) care zic că cei ce folosesc platforma de la Google sunt fraieri, mici copii, etc.

Pentru un începător în Blogpot (şi în celelalte platforme) e bine de ştiut faptul că nu serviciul pe care-l foloseşti îţi aduce vizitatori ci conţinutul blogului (ceea ce la mine conţinutul e praf, blogul naşpa...şi încă sunt modest). Dar nu e de-ajuns tot timpul să ai posturi interesante ci trebuie ca interfaţa blogului să fie simplă, fără prea multe reclame şi să se încarce rapid.

Simplitatea o dă template-ul şi widget-urile, prea multe extensii încarcă pagina şi poate că unele nici nu le foloseşti şi nici nu te ajută dar e bine de fiecare dată să experimentaţi astfel încet-încet să învăţaţi lucruri noi despre blogger, html, css, javascript şi alte limbaje de web design.

Reclamele, of reclamele astea. Nu-i aşa că vă enervează reclamele de la TV? Atunci nu enervaţi vizitatorii cu reclame zburătoare, pop-up-uri şi în niciun caz să nu aveţi mai multe reclame decât conţinutul posturilor. Un banner, o reclamă sau două nu strică dar pentru un începător nu mai mult!

Optimizarea sit-ului e importantă, adică un site optimizat din punct de vedere al vitezei de încărcare e acela care atunci când îl deschizi nici nu apuci să zici Load şi s-a şi încărcat...TOT. Dar ca şi începător asta trebuie lăsată la urmă, de obicei noile template-uri sunt destul de optimizate!

Menţionez că cele spuse mai sus nu sunt din punctul de vedere al unui specialist ci a unui umil utilizator al serviciului Blogspot şi nimic mai mult. Dacă vreţi păreri profesioniste cîutaţi pe Google, veţi găsi mii şi mii de păreri şi sfaturi.

Acestea fiind spuse aş vrea să postez câteva link-uri care o să ajute cândva un blogger începător în Blogspot:

Astea ar fi numai câteva. Dacă o să mai căutaţi pe Google sigur o să găsiţi şi alte resurse.

Sper să vă creaţi un blog minunat şi în care să ăv regăsiţi!

Îmi place mie să zic UN BLOG ESTE CEEA CE VREI TU SĂ FIE !!

Postări populare de pe acest blog

Guşteriţa, Sibiu

Fãrã canalizare si cu drumuri pietruite, sibienii din cel mai oropsit cartier al Sibiului se întreabã dacã n-ar fi fost mai bine ca Gusterita sã rãmânã comunã. Desi e parte a orasului de jumãtate de secol, cartierul nu reuseste sã se ridice din noroaie. Primãria anuntã cã lucrãrile pentru canalizare ar putea începe la primãvarã. Acelasi lucru il spunea Primaria si in 2006, dupa trei ani situatia inca nu s-a schimbat. Fiecare sibian a auzit de Gusterita. Însã nu multi au si cãlcat vreodatã pe acolo. Departe de oras, locuitorii cartierului, alipit Sibiului în urmã cu o jumãtate de secol, sunt singurii care îsi stiu problemele si se luptã cum pot cu ele. Lipsa canalizãrii, transportul public slab organizat si drumurile proaste le dau cele mai mari bãtãi de cap. Guşteriţa (în dialectul săsesc Hameršterf, în germană Hammersdorf, în trad. "Satul ciocanului", în maghiară Szenterzsébet, în trad. "Sfânta Elisabeta") este în prezent un cartier al municipiului Sibiu. Istoric L

Cele mai folosite aplicații de Android pe 2015

Mai jos am compus o listă cu cele mai folosite/bune aplicații pentru Android pe anul 2015, din punctul meu de vedere. Unele aplicații sunt destul de recent instalate, altele le folosesc de când am cumpărat telefonul. Am mai făcut o listă cu ceva timp în urmă, dar unele aplicații nu mai sunt, ca să zic așa, în grațiile mele. CCleaner - îl foloseam și pe Windows, îl folosesc și pe Android. Sunt foarte mulțumit de această aplicație. AirDroid - transferă fișiere de pe un alt dispozitiv (laptop, PC, tabletă) pe telefon sau invers. Poți să scrii SMS-uri direct din aplicația web, poți să ștergi fișiere, să asculți muzica sau să vezi filmele de pe telefon, etc. Cam așa arată interfața web a aplicației AirDroid, de unde puteți să aveți control asupra telefonului. Nova Launcher Prime - varianta plătită a Nova Launcher. Este una dintre cele mai folosite launch-ere de pe piață. Are o grămadă de opțiuni și configurări. Crunch - o aplicație care optimizează imaginile din punct

Wallpaper-uri cu Steagul României pentru 1 Decembrie

Având în vedere faptul că mâine e 1 Decembrie - Ziua Naţională a României - am pus mai jos câteva wallpaper-uri cu drapelul nostru ... dar nu numai.